Vietnamesiska ”sommarrullar” med grillad lax,  nudlar OCH Eriks® Teriyaki Mayo

Ingredienser

500 g lax
salt
peppar
100 g tunna risnudlar, kokta
50 g ärtskott
2 st morötter, skurna julienne
en halv gurka, tunt skivad
1-2 dl picklad rödlök
1 knippe örter (koriander, mynta, persilja, gräslök
1-2 dl rostade frön/nötter (solros, pumpa, jordnötter, cashewnötter)
12-16 rispapper
Till servering
1 flaska Eriks® Teriyaki Mayo japansk soja

4 portioner

Gör så här:

1. Krydda laxen med salt och peppar. 

2. Grilla/stek laxen till ca 50°C i kärna, lägg åt sidan och låt vila i ca 5–10 minuter.

3. Lägg upp övriga ingredienser i/på skålar, fat och sätt ut på bordet.

4. Fyll en eller två djupa tallrikar med ljummet vatten och doppa sedan 1 ark rispapper i taget och lägg på din tallrik.

5. Lägg på de ingredienser du önskar i mitten på ris[1]pappersark, t ex risnudlar, bruten lax, ärtskott, örter och lite frön/nötter och ringla över Eriks® Teriyaki Mayo, rulla ihop och doppa sedan i mer sås eller japansk soja.