semla, där släta bullar är gjorda med Eriks Holladaise sås istället för smör.

Ingredienser

50 g jäst
5 dl standardmjölk
230 ml Eriks Hollandaise
1 dl ströstocker
1 tsk salt
1 msk stöttad kardemumma
14-15 dl vetemjöl
Pensling:
1 st ägg

Till ca. 30 bullar 

Gör så här:

- Smula sönder jästen i degbunken.
- Värm mjölken till 37 grader C och häll över jästen.

- Tillsätt Eriks Hollandaise, socker, kardemumma, och nästan allt mjöl. Blanda degen och tillsätt sedan salt. Fortsätt arbeta degen smidig så den nästan släpper degbunken.

- Strö lite mjöl över degen och täck den med bakduk eller plastfolie. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.

- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degan i 30 bitar och rulla till runda bullar.  
- Lägg på bakplåtsklädda plåtar och låt jäsa ca 30 minuter. 

- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.