Ingredienser

Rotselleri på spett:
1 st rotselleri
1 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
1 msk japansk soja
salt
peppar
Grillad rotfruktssallad:
4 st palsternackor
4 st kokade potatisar
4 st rödbetor
4 st morötter
2 st gula lökar
Pesto:
1/2 dl pinjenötter
1 dl solroskärnor
2 dl olivolja
1 kruka dill
1 kruka basilika
1 klyfta vitlök
salt
peppar

4 Personer

Gör så här:

Rotselleri
1. Börja med att skala och svarva sellerin så tunt du kan, har du ingen svarv så funkar det fint att använda en mandolin också. Lägg den i en skål. 
2. Häll på rapsolja, rödvinsvinäger, honung samt japansk soja. Salta och peppra efter smak och blanda ihop. 
3. Låt marineras någon timme, men gärna över natten. Trä den marinerade sellerin på spett. Grilla på relativt låg värme tills den fått fin färg. 

Grillad rotfruktssallad
1. Lägg samtliga rotfrukter och löken direkt i glöden och låt den bakas tills den är helt mjuk, det brukar ta cirka en timme. 
2. Under tiden kan du göra peston. Mortla pinjenötter, solrosfrön, dill, basilika, vitlök tillsammans med olivolja till en slät pesto. Smaka av med salt och peppar. 
3. När rotfrukterna är klara plockar du upp dem ur glöden och skalar av det brända. Dela ner i mindre storlekar och lägg det i en skål tillsammans med din pesto. Blanda ihop och toppa med ytterligare solroskärnor och örter. Servera med Eriks goda Aioli Tryffel.