Ingredienser

800 st kycklinglårfilé
Marinad
3 msk olivolja
1 msk soja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek (valfritt)
2 klyftor vitlök
salt
Grillad sötpotatis
2s st sötpotatisar
2 msk olivolja
salt
peppar
Gurksallad
0,5 st gurka
1 dl pressad citronjuice
2 tsk socker
1 tsk hackad röd chili
Eriks® Mango-Chilisås

För fyra portioner:

Gör så här:

  • Blanda marinad och marinera kycklingen i minst 20 min eller längre.
  • Rör ut sockret i citronjuicen. Strimla gurka och lägg i citronjuicen tillsammans med hackad chili. Ställ in i kylen att dra.
  • Skölj och skrubba sötpotatis, skiva i centimeter tjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter och kyl sedan av under rinnande vatten. Torka och vänd i olja.
  • Grilla sötpotatis, salta och peppra.
  • Grilla kycklingen runt om i ca 7 minuter. Börja med skinnsida först om den finns på filén. Kycklingen är färdig när det nått en innertemperatur på 75°
  • Servera med Eriks® Mango-Chilisås