Ingredienser

4 st kycklingfiléer
några kvistar färsk timjan, grovt hackade
.
Potatissallad:
900 g färsk- eller delikatesspotatis, kokt
1 knippe rädisor, skivade
1 st rödlök, skivad
150 g sugarsnaps, lätt förvällda
0,5 påse ruccola
.
Dressing:
2 tsk fransk senap
2 msk vitvinsvinäger
0,75 dl mild olivolja
1 tsk honung
.
Dessutom:
1 knippe grön sparris
2 st citroner
olja till pensling
flingsalt och nymald svartpeppar efter smak
.
Till servering:
Eriks Rostad Vitlök

4 portioner

Gör så här:

1.    Börja med potatissalladen: Skär den kokta potatisen i mindre bitar. Den får gärna vara ljummen. 
2.    Blanda med rädisor, rödlök och förvällda sugar snaps. Salta och peppra ordentligt.
3.    Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Blanda i dressingen och vänd i ruccolan vid servering. 
4.    Lägg kycklingfiléerna mellan två bakplåtspapper och banka ut dem med en stekpanna så de blir lite tunnare. Pensla dem med lite olja. 
5.    Salta och peppra generöst och hacka timjan grovt och lägg på.
6.    Grilla till en innertemperatur av 70 grader. Mät i den tjockaste delen av köttet.
7.    Pensla sparrisen och grilla den hastig runtom. Salta och peppra. Dela citronerna på mitten, pensla snittytorna och grilla dem med snittytan ner tills de får färg.
8.    Servera kycklingen tillsammans med sparrisen och potatissalladen samt grillad citron att klämma över. Bjud Eriks Rostad Vitlök till.

Tips!
Det går lika bra att bryna kycklingen i lite smör eller olja i en panna för att sen låta den gå klart i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter till en innertemperatur på 70 grader.