4 portioner
Gör så här:
1. Låt köttet bli rumstempererat. Pensla med lite olja, strö på timjan och grilla till en innertemperatur av 56-58 grader för medium-stekt. Salta och peppra generöst och låt köttet vila i 10 minuter.
2. Pensla alla grönsaker utom spenaten och grilla dem så de får färg.
3. Blanda balsamvinäger och olivolja i en stor skål och vänd i de varma grönsakerna med spenaten. Salta och peppra lätt. Strö på lite av den rostade mandeln och bjud resten bredvid.
4. När köttet har vilat - skär upp köttet i halvcentimeter tjocka skivor tvärsöver.
5. Servera med den ljumma salladen och Eriks Bearnaise Hickory.
Tips!
Det går lika bra att steka köttet i lite smör eller olja i en panna till 56-58 grader. Rosta grönsakerna med lite olja (förutom spenaten) i ugn på 225 grader ca 20 minuter tills de får färg.