Asiatisk sallad av grillad lax, primörgrönt  OCH Eriks® Sriracha Aioli

Ingredienser

Sås
1 flaska Eriks® Sriracha Aioli
2 msk rödvinsvinäger
Asiatisk sallad
500 g lax
salt
peppar
2 huvud krispsallad
halvt huvud blomkål, tunt hyvlad
12 cocktailtomater halverade
1 knippe morötter, skalade & halverade
8 st rädisor, tunt skivade
50 g sockerärter, tunt skivade
3 st knipplökar, tunt skivade
4 msk rostad lök
12 st räkchips, friterade
Till servering
Eriks® Sriracha Aioli

4 portioner

Gör så här:

1. Rör ihop 1 dl Eriks® Sriracha Aioli med 2 msk rödvinsvinäger och krydda med lite salt och peppar.

2. Krydda lax med salt och peppar. Grilla/stek den till ca 50°C i kärna, lägg upp på tallrik och pensla med Eriks® Sriracha Aioli/vinägersås, låt vila i ca 5–10 minuter.

3. Varva sallad med blomkål, tomater, morötter, rädisor, sockerärter och knipplök i skål eller på tallrik.

4. Lägg på brutna bitar av lax och toppa med rostad schalottenlök och grovkrossade räkchips.

5. Servera med resterande Eriks® Sriracha Aioli som dressing